Осінь - пора теплих пледів, ароматних напоїв і ситних страв, які не лише смакують, а й дарують тепло. Ідеальним варіантом для прохолодного вечора стане гарбузовий крем-суп з карі. Його ніжна текстура, насичений смак і легка пряність роблять страву ідеальною для сімейної вечері.
Інгредієнти
- Гарбуз - 600 г
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Олія для смаження - 2 ст. л.
- Овочевий бульйон або вода - 700 мл
- Кокосове молоко - 150 мл
- Порошок карі - 1 ч. л.
- Сіль, перець - за смаком
- Зелень для подачі
Приготування
Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками. Цибулю та моркву поріжте дрібно, часник подрібніть.
У каструлі розігрійте олію, обсмажте цибулю до прозорості, додайте моркву та часник, готуйте ще кілька хвилин.
Покладіть кубики гарбуза, обсмажуйте 5 хвилин, потім посипте карі та ретельно перемішайте.
Влийте бульйон або воду, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 15–20 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
Використайте блендер, щоб перетворити суп на однорідний крем.
Додайте кокосове молоко, сіль і перець за смаком, перемішайте та трохи прогрійте.
Розлийте по тарілках, прикрасьте зеленню і подавайте гарячим.
Поради
Для гострішого смаку додайте щіпку червоного перцю.
Якщо хочете кремовіший суп, використайте більше кокосового молока або трохи вершків.
Подавайте з хрустким хлібом або грінками - це додасть страві затишку та ситості.