Тепло в кожному шматочку: рецепт пухких гарбузових панкейків від Клопотенка

Гарбузові панкейки, фото: Євген Клопотенко

Коли за вікном стає холодніше, а на ринку з’являються стиглі гарбузи, саме час готувати щось ароматне, тепле й душевне. Гарбузові панкейки - це ідеальний осінній сніданок: м’які, золотисті, з легким присмаком карамелі та ноткою спецій, якщо додати корицю або мускатний горіх.

Вони легко готуються, мають апетитну текстуру та смак, який полюблять і дорослі, і діти. Ідеально смакують зі сметаною, медом, варенням або сиропом, пише 0342.ua з посиланням на Євгена Клопотенка

Інгредієнти (на 10–12 порцій):

  • 400 г очищеного гарбуза (після запікання - близько 200 г пюре)
  • 200 мл молока
  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 2 ст. л. цукру (або за смаком)
  • 50 г вершкового масла
  • 10 г розпушувача (приблизно 2 ч. л.)
  • дрібка солі

Покрокова інструкція:

Очистьте гарбуз і наріжте його невеликими шматочками. Змастіть форму олією, викладіть гарбуз, накрийте фольгою.

Запікайте 45 хвилин при 180°C до м’якості. Дайте охолонути, а потім перебийте у пюре блендером.

У глибокій мисці ретельно збийте яйця з цукром до пишної світлої маси. Має вийти ніжна структура з бульбашками повітря - саме це дасть пухку текстуру панкейкам.

Розтопіть масло (воно має бути теплим, але не гарячим) і тонкою цівкою введіть у яєчну масу, постійно помішуючи. Додайте молоко. Поступово всипайте борошно, змішане з розпушувачем, та додайте дрібку солі.

До гарбузового пюре поступово додайте тісто, ретельно перемішуючи. Консистенція має бути трохи рідша за густу сметану. За бажанням можна додати дрібку кориці або ванілі.

На розігріту сковорідку з антипригарним покриттям нанесіть трохи олії пензликом або шматочком масла. Виливайте тісто порціями, формуючи панкейки діаметром близько 15 см. Смажте приблизно 1,5 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.

Смакують найкраще зі сметаною, медом, кленовим сиропом, карамеллю або варенням. Посипте цукровою пудрою для краси або додайте жменьку подрібнених горіхів.