• Головна
  • Тепло в кожному шматочку: рецепт пухких гарбузових панкейків від Клопотенка
15:21, 13 жовтня

Тепло в кожному шматочку: рецепт пухких гарбузових панкейків від Клопотенка

Гарбузові панкейки, фото: Євген Клопотенко

Гарбузові панкейки, фото: Євген Клопотенко

Коли за вікном стає холодніше, а на ринку з’являються стиглі гарбузи, саме час готувати щось ароматне, тепле й душевне. Гарбузові панкейки - це ідеальний осінній сніданок: м’які, золотисті, з легким присмаком карамелі та ноткою спецій, якщо додати корицю або мускатний горіх.

Вони легко готуються, мають апетитну текстуру та смак, який полюблять і дорослі, і діти. Ідеально смакують зі сметаною, медом, варенням або сиропом, пише 0342.ua з посиланням на Євгена Клопотенка

Інгредієнти (на 10–12 порцій):

  • 400 г очищеного гарбуза (після запікання - близько 200 г пюре)
  • 200 мл молока
  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 2 ст. л. цукру (або за смаком)
  • 50 г вершкового масла
  • 10 г розпушувача (приблизно 2 ч. л.)
  • дрібка солі

Покрокова інструкція:

Крок 1: Приготуйте гарбузове пюре

Очистьте гарбуз і наріжте його невеликими шматочками. Змастіть форму олією, викладіть гарбуз, накрийте фольгою.

Запікайте 45 хвилин при 180°C до м’якості. Дайте охолонути, а потім перебийте у пюре блендером.

Крок 2: Збийте яйця

У глибокій мисці ретельно збийте яйця з цукром до пишної світлої маси. Має вийти ніжна структура з бульбашками повітря - саме це дасть пухку текстуру панкейкам.

Крок 3: Змішайте тісто

Розтопіть масло (воно має бути теплим, але не гарячим) і тонкою цівкою введіть у яєчну масу, постійно помішуючи. Додайте молоко. Поступово всипайте борошно, змішане з розпушувачем, та додайте дрібку солі.

Крок 4: Об’єднайте з гарбузом

До гарбузового пюре поступово додайте тісто, ретельно перемішуючи. Консистенція має бути трохи рідша за густу сметану. За бажанням можна додати дрібку кориці або ванілі.

Крок 5: Смажте панкейки

На розігріту сковорідку з антипригарним покриттям нанесіть трохи олії пензликом або шматочком масла. Виливайте тісто порціями, формуючи панкейки діаметром близько 15 см. Смажте приблизно 1,5 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.

Смакують найкраще зі сметаною, медом, кленовим сиропом, карамеллю або варенням. Посипте цукровою пудрою для краси або додайте жменьку подрібнених горіхів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#грабуз #осінь #рецепт #приготування #панкейки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення