Як приготувати гарбузовий лате краще, ніж у кав’ярні

Гарбузове лате, фото: shuba.life

Осінь - ідеальна порі для гарбузового лате. Його не обов’язково шукати в кав’ярнях - приготувати такий напій можна вдома всього за кілька хвилин.

Рецепт гарбузового лате

  • 150 мл молока (звичайного або рослинного)
  • 1-2 ст. ложки гарбузового пюре
  • 1 ч. ложка цукру або меду
  • 0,5 ч. ложки кориці
  • щіпка мускатного горіха
  • 1 порція еспресо (або 70 мл міцної кави)
  • збиті вершки (за бажанням)

Змішайте гарбузове пюре, цукор і спеції в невеликій каструлі. Додайте молоко й підігрійте суміш, не доводячи до кипіння. Збийте молочну масу вінчиком або френч-пресом, щоб утворилася ніжна пінка.У чашку налийте еспресо, потім обережно додайте гарбузове молоко. Прикрасьте вершками та посипте зверху корицею або какао.