Солянка по-домашньому: класичний рецепт, як у мами

Солянка, фото: Gundula Vogel

Солянка - це страва, яка ніколи не виходить із моди, це смак, який повертає у дитинство і дає насичення.

Вона поєднує насичений м’ясний бульйон, аромат копченостей і все це з пікантною кислинкою від огірків. Саме такий контраст робить солянку улюбленою стравою серед тих, хто цінує домашню кухню, пише 0342.ua з посиланням на shuba.life

Для солянки потрібно не так вже і багато продуктів, а більшість з них - вже є практично у кожному холодильнику.

Інгредієнти:

  • 400 г м'яса 
  • 150 г ковбаси або копченостей
  • 2 солоні огірки
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 2–3 картоплини
  • 2–3 скибочки лимона
  • Маслини або оливки — за смаком
  • Рослинна олія, сіль, перець, лавровий лист

1. Зваріть бульйон. М'ясо відваріть до м’якості, потім дістаньте м’ясо й наріжте шматочками.

2. Підсмажте овочі. На сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості, додайте томатну пасту й трохи бульйону, тушкуйте кілька хвилин.

3. З’єднайте все в каструлі. У киплячий бульйон додайте картоплю, варіть до готовності. Потім покладіть огірки, обсмажені овочі, м’ясо та копченості.

Додайте аромат. Посоліть, поперчіть, киньте лавровий лист. Перед подачею прикрасьте лимоном і маслинами.

Корисна порада

Щоб солянка набула особливого смаку, залиште її настоюватися хоча б 30 хвилин після приготування. Тоді аромат інгредієнтів розкриється повністю.

Осіння прохолода - ідеальний час для густих і зігріваючих супів. Солянка - це варіант, який завжди вдається, навіть якщо ви готуєте вперше.