Якщо ви вважаєте, що ідеальні пряники - це лише вигадка, цей рецепт змінить вашу думку.
Святкові аромати кориці, імбиру та меду наповнять кухню духом Різдва і Нового року, а тісто вражає такою ніжністю, що буквально розчиняється у роті.
Рецепт різдвяних пряників
- Цукор - 100 г
- Мед - 150 г
- Кориця - 1 ч.л.
- Імбир - 1 ч.л.
- Какао - 2 ч. л.
- Сода - 1,5 ч. л.
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 300 г
У невеликій каструлі на повільному вогні розтоплюємо цукор з медом до блискучої карамельної маси.
Додаємо корицю, імбир, какао та соду. Все ретельно перемішуємо, доводимо до однорідності, знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.
У остиглу суміш вмішуємо яйце і половину борошна.
Решту борошна присипаємо на робочу поверхню, викладаємо масу і акуратно замішуємо м'яке, еластичне тісто. Загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на годину.
Розкочуємо тісто в пласт завтовшки близько 5 мм і вирізаємо пряники будь-якими формами - від класичних сердець до кумедних новорічних фігурок.
Викладаємо на лист, застелений пергаментом, і випікаємо при 180°C близько 20 хвилин.
Порада: дайте пряникам повністю охолонути, перш ніж прикрашати глазур'ю або посипати цукровою пудрою. Тоді вони збережуть свій ідеальний, трохи хрумкий край і м'яку серцевину.