Днями представники департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств зібрались за круглим столом «Продовольча безпека – безпека продовольства, органічний вектор», щоб обговорити питання виробництва органічної продукції в Україні.
Під час засідання розглядалися перспективи виробництва органічної продукції в Україні, налагодження зв'язків органічного експортного ринку, законодавчого забезпечення органічного сільськогосподарського виробництва, особливості сертифікації органічної продукції, досвід виробників органічної рослинницької та тваринницької продукції Київської, Житомирської, Львівської, Івано-Франківської областей.
Прикладом успішного виробництва екологічно чистої продукції на Прикарпатті є сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Чиста Флора» у селі Спас Колимийського району, який нагороджений почесним дипломом у номінації «Найкраще підприємство-оператор збуту дикоросів у відповідності з органічними стандартами». Там застосовується повний цикл виробництва екологічно чистої продукції і користується попитом на внутрішньому ринку, експортується до США і Канади, країн Євросоюзу.
Тож в Івано-Франківській області виробники органічної продукції, об’єднавшись у громадську спілку “Карпатський смак”, реалізовуватимуть продукцію під торговою маркою "Смак українських Карпат". Це буде перша в Україні регіональна торгова марка, яка об‘єднає виробників різних напрямків.
Подальше нарощування обсягів органічної продукції сприятиме споживанню населенням якісної екологічної їжі, покращенню конкурентоздатності наших виробників та створенню нових робочих місць.