В Китаї вигадали "розумну етикетку", яка показує рівень свіжості продуктів

Китайські вчені створили етикетки, що здатні визначати термін придатності харчових продуктів. В основі інновації - металеві наностержні, що змінюють колір етикетки під впливом різних хімічних речовин. Як повідомляє видання Times, нові розробки вже були схвалені на засіданні хімічного товариства в Далласі. Тепер справа за впровадженням технологій.

Дослідники з компанії UPM вигадали наклєйку, білий колір якої означатиме повну придатність продуктів до вживання. Синій, нвпаки, вкаже на те, що товар прострочений. Існують і проміжні кольори. Вони будуть вказувати на певну ступінь придатності.

За оцінкою китайських фахівців, виробництво однієї такої етикетки коштуватиме менше цента, однак, по дорозі до магазину її ціна збільшиться. 

Представники торгових мереж  з недоворію ставляться до винаходу. Запевняють, що ті магазини, які дорожать своєю репутацією, власноруч перевіряють термін придатності продуктів і вчасно забирають прострочений з полиць. 

Читайте також:

В 2016 році на Прикарпатті було витрачено більше 20 мільйонів гривень на наукові дослідження

Автор
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Актуальність
0/12
Викладення
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку