08:33, 4 липня 2017 р.

Спека: як зробити собі лимонад

Подивіться на стовпчик термометра: саме той випадок, коли треба собі приготувати освіжаючий лимонадик.При чому не бігати за ними, дорогими, в кафе, а зробити собі дома багато цієї чудесної лимонної прохолоди

Лимонад-освіжаючий безалкогольним напоєм, який використовується для охолодження в спеку.Раніше його виготовляли лише з лимонного соку, цукру і води. А зараз його виробляють у промислових масштабах з додаванням інших ягід і фруктів. Є 2 види лимонаду: негазований і газований.

В домашніх умовах приготування лимонаду не вимагає великих зусиль. Зазвичай його роблять негазованим. Щоб зробити лимонад вдома, вам потрібно: цедра лимона, краще настояти її на спирту, шафран або куркума (використовують як барвник), цукор, сік лимона. Все змішайте і залиште в холодильнику на ніч. Подають охолодженим, можна кинути кілька кубиків льоду.

Є набагато простіші рецепти, яким не потрібна витримка в холодильнику. Є рецепти, в яких кип’ятять у воді цукор, поки він повністю не розчиниться, потім додають лимонний сік і ще води, а вкінці обов’язково охолоджують. До нього можна додавати всілякі трави і спеції, щоб був незабутній аромат і смак.

Добре вгамовує спрагу, дуже смачний і не містить консервантів. Всі діти і дорослі в захваті від нього.

Спека: як зробити собі лимонад, фото-1

КЛАСИЧНИЙ ЛИМОНАД

  • Лід.
  • Скибка лимона для прикраси.
  • 1.2 літра води.
  • 0.5 склянки цукру.
  • 300 мілілітрів лимонного соку.

У ньому міститься багато вітаміну С, вона добре освіжає і тамує спрагу. У даному рецепті його не варять і з-за цього в ньому зберігаються всі корисні властивості. Приготування досить простий, а смак просто чудовий.

ТУРЕЦЬКИЙ ЛИМОНАД

Склад

  • Часточка лимона для прикраси.
  • М’ята.
  • 0.5 кілограма цукру.
  • 7 лимонів.
  • 5 літрів прохолодною питної води

Приготування турецького лимонаду

  • Гарненько промийте лимони, оскільки їх використовують разом з цедрою. Поріжте на шматочки.
  • У змішувач висипте ці шматочки і трошки м’яти, а також трохи цукру.
  • Перемелюємо і потім заливаємо водою (прохолодний).
  • Поставте все в холодильник на ніч.
  • На наступний день процідіть.
  • Подавайте охолодженим, можете прикрасити м’ятою і часточками лимона

ЛИМОНАД З ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ

  • Вода негазована або газована.
  • Сік з 2 лимонів.
  • Склянку цукру.
  • 4 літри чорної смородини.
Спека: як зробити собі лимонад, фото-2

Приготування лимонаду з чорної смородини

· Залийте чорну смородину однією склянкою води і варіть доти, поки вона не буде м’якою. Поки-що не додаємо цукор.

· Процідіть все і тепер додайте цукор. Нагрівайте, поки цукор не розчиниться. Після цього перелийте все в пляшку.

· До  даного сиропу додайте таку ж кількість води (можете і в 2 рази більше, як вам більше подобається), яку заздалегідь змішайте з лимонним соком

ІМБИРНИЙ ЛИМОНАД

  • Кружечки лимона для прикраси.
  • 15 шматків кореня імбиру.
  • 3.5 літра води.
  • 3 склянки цукру.
  • 1 літр лимонного соку.
Спека: як зробити собі лимонад, фото-3

Приготування імбирного лимонаду

· Додайте В каструлю воду, імбир і цукор. Нагрівайте помішуючи, коли цукор розчиниться, зняти з вогню.

· Потім додайте свіжовичавлений лимонний сік і почекайте близько 15 хвилин.

· Дістаньте імбир.

· Поставте отриманий напій в холодильник на годинку.

· Подавайте з кружечками лимона і льодом.

Смачного літа і гарного настрою!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Івано-Франківськ #Івано-Франківськіновини #літо #лимонад #напій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...