
11:30, 2 жовтня 2017 р.
Франківчанка придбала неякісний хліб. ФОТО
Без хліба важко уявити раціон більшості українців. Тому якість цього продукту – особливо важлива. Проте, не завжди вона – висока.
Про те, як придбала хліб сумнівної якості у крамниці однєї з великих торгових мереж, написала на електронну пошту сайту 0342.ua франківчанка Людмила.
«В одному з супермаркетів, а саме Вопак купили батон, який за 2 дні зацвів рожевим кольором, при цьому виділяючи різкий запах фарби. Хліб зберігався в сухому місті, в хлібниці, - стверджує жінка. - То чому батон, якому всього на всього три дні має так зіпсуватися та виділяти різкий запах? Хто може прокоментувати рожеву з різким запахом фарби цвіль на хлібі? Чи не шкодить нашому здоров'ю такий продукт, який на сьогоднішній день ще й не дешевий?».

Тож, франківцям варто знати, як обрати якісний хліб.
Якість хліба визначають за зовнішнім виглядом, станом скориночки і м'якушки, за смаком і запахом.
Форма буханця повинна бути правильною, чи не м'ятою, без бокових "напливів". М'якуш хліба і булочних виробів повинен бути добре пропечений, без грудок і пустот, що не липким і не сухим, а еластичним, із рівномірною пористістю. Після легкого натискання пальцем, м'якуш повинен прийняти початкову форму.
Якщо куплений вами хліб має тягучий і липкий м'якуш, є небезпека, що хліб заражений картопляною паличкою. Особливо часто така неприємність трапляється з білим хлібом, більш кислий чорний хліб картопляною паличкою не хворіє.
Трапляється, що в хлібі можна побачити плями синього, оранжевого, жовтого, червоного і білого кольору - незважаючи на естетичну привабливість кольорового хліба, тобто його не можна, оскільки в ньому, швидше за все, оселилися гриби.
Також варто враховувати і терміни реалізації хлібопродуктів.
Житній і житньо-пшеничний (чорний) хліб вважається свіжим до 36 годин з моменту випікання.
Пшеничний (білий) хліб, хлібобулочні вироби масою до 200 грамів із сортового пшеничного та житнього борошна - до 24 годин.
Вироби масою 200 г і менше (включаючи бублики) - до 16 годин.
Полімерна плівка дозволяє всім видам хлібо-булочних виробів зберігати свіжість до 3-х діб.
Читайте також:
Українців попереджають про чергове зростання цін на продукти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Пол Ратт та Джек Блек вирішили власноруч перезняти культовий фільм. Про що буде нова “Анаконда” та чому всі її так чекають?
Новини компаній
15:00
23 грудня
1 Гбіт/с – новий стандарт швидкості Укртелеком
Новини компаній
11:00
23 грудня
10:04
23 грудня
07:15
23 грудня
Оголошення
09:22, 20 грудня
19
15:34, 19 грудня
13:25, 15 грудня
105
15:58, 23 грудня
Коментарі