07:20, 10 жовтня 2017 р.
Осінній чай, доступний кожному прикарпатцю
Упродовж літа прикарпатці запасаються розмаїтими гірськими травами, ягодами і фруктами. Крім того, можна недорого купити актуальні зараз спеції. Цілющими чаями із цих компонентів можна зігрітися восени. Пропонуємо неймовірні поєднання смаків для осіннього чаю.
Суниця і липа
Залийте цвіт липи й сушену суницю водою температурою 90-95 градусів. Зачекайте 10 хвилин. Можна додати трохи меду – і літній настрій майже поряд.
Чорний чай з вишнями
Спробуйте замість лимона додати в чай вишні. Вона додає кислинки і терпкості, але м’якша, ніж лимон. П’ючи такий чай, відчуєте затишок і тепло.
Обліпиха з яблуком і м’ятою
Чай вбереже від атаки вірусів та інфекцій. 2 частини обліпихи, 1 частина м’яти, 1 частина яблук. Вода – 90-95 градусів. Залийте і розмішайте компоненти, дайте настоятися 10 хвилин. Накрийте рушником чи спеціальним ковпаком. Чим довше настоюється цей чай, тим він смачніший.
Осінні прянощі
Кориця – 1 частина, гвоздика – 1 частина, мускатний горіх – 1 частина, чорний чай – 2 частини. Усе з’єднати і залити в чайнику окропом. Додайте за смаком цукор, і при бажанні – молоко. Цим чаєм відмінно починати день, особливо, якщо чекає подорож по осінній негоді.
Обліпиха з апельсином і корицею
Сонячне поєднання кольору і смаку подарує тепло в осінній чи зимовий ранок. Півсклянки обліпихи, один нарізаний солодкий апельсин, чайна ложка бодяна (зірчастий аніс), паличка кориці і мед за смаком. Усе з’єднайте і залийте 600 мл гарячої води. Мед краще додати вже в чашку.
Чорнично-горіховий з медом
Столова ложка ягід чорниці, чайна ложка чорного чаю, чайна ложка перегородок з волоського горіха. Всі залийте окропом 600 мл і залиште під утеплюючим ковпаком або в термосі на 10 хвилин. Додайте за смаком мед.
Читайте також:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:58
13 грудня
Спецтема
Оголошення
09:18, 11 грудня
13:03, 13 грудня
13:37, 1 грудня
13:27, 1 грудня
live comments feed...