07:20, 31 жовтня 2017 р.

Морква врятує від раку грудей

Вчені провели дослідження й з'ясували, що щоденне вживання моркви на 60% знижує ймовірність розвитку онкопатології молочної залози. Виявилося, що цей овоч має протипухлинні властивості. Ця корисна властивість пов'язана з бета-каротином.

Морква врятує від раку грудей, фото-1

Корисні властивості моркви були доведені в рамках дослідження за участю півтори тисячі жінок, які мають діагноз "рак грудей" і такої ж кількості здорових добровольців. Автори дослідження проаналізували особливості раціону учасниць і низку показників, що показують рівень бета-каротину, вітаміну С і лікопіну в крові, пише радіо Максимум.

Виявилося, що учасниці, які досить регулярно вживали продукти, багаті на бета-каротин, на 40-60% рідше стикалися з естроген-негативним раком молочної залози.

Зауважимо, що бета-каратин є також в шпинаті, червоному перці та плодах манго. 

Читайте також:

Українські жінки - справжні героїні.

Основні аспекти харчування вагітної жінки: руйнуємо стереотипи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Івано-Франківськ #Івано-Франківськновини #вчені #дослідження #морква #ракгрудей
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...