17:10, 3 грудня 2017 р.
Лікуємось смачно: 4 рецепти чаїв від застуди
На вулиці хоч й красиво, проте сиро та зимно. Сезон вірусів та застуд наближається все швидше. Ми пропонуємо вам чотири рецепти смачних чаїв, від яких застуда зникне дуже швидко.
Імбирний чай
Корисний, а також неймовірно смачний і ароматний - саме так можна охарактеризувати імбирний чай. Крім цього імбирний чай є кращим напоєм для схуднення. Про корисні властивості імбиру знали ще дуже давно. Його живильна цінність обумовлена високим вмістом у складі вітамінів A і C, а також такої речовини, як цінгіберен. Більше того, імбирний корінь також багатий незамінними для організму амінокислотами. Тому не дивно, що таким чудовим напоєм починає цікавитися все більше людей.
Щоб приготувати чай: кидаємо імбир в термос і заливаємо окропом, додаємо листовий чай. Після цього даємо чаю настоятися, як мінімум 30 хвилин. Згодом для смаку можемо додати лимон і мед.
Світлина від Наше Прикарпаття.
Апельсиновий чай
Апельсиновий чай багатий на вітамін С, який як ніхто інший позбавить від простуди й укріпить імунітет.
Для того, щоб його приготувати потрібно очистити апельсин від цедри, а з м'якоті вичавити сік. Помістити цедру в глечик, залити окропом, накрити і дати постояти 10 хв. Процідити і ще раз довести до кипіння. Чайник для заварювання обдати окропом, покласти чай і залити киплячим апельсиновим настоєм. Накрити і дати настоятися 4 хв. Додати за смаком апельсиновий сік і цукор.
Світлина від Наше Прикарпаття.
Чай з журавлини і меду
Яскравий, вітамінний чай, який підніме настрій і зміцнить ваш організм. Готувати його легко, а задоволення — маса.
Як приготувати? Слід розтерти журавлину і цукор. Помістити цю суміш у чайник для заварювання. Туди ж додати зелений чай і гвоздику. Замість зеленого чаю можна додати 7-8 листочків сушеної м'яти. Залити кип'ятком, накрити чайник рушничком і залишити настоюватись 4-5 хвилин. Подавати гарячим, додавши меду.
Світлина від Наше Прикарпаття.
М'ятний чай
Цей чай не тільки дуже корисний від застуди, а й відомий тим, що здатний заспокоїти людину. Тому має подвійну користь.
Щоб приготувати традиційний м'ятний чай візьми сухе листя м'яти (1 ст. ложку) і залий окропом (200 мл). Потім дайте чаю настоятися буквально 7-10 хвилин) і додай часточку лимона і меду і 3-4 рази в день по половині склянки пий в теплому вигляді.
Світлина від Наше Прикарпаття.
Читайте також:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
11:23, 2 грудня
live comments feed...