08:06, 27 січня 2018 р.
Куркума покращить настрій та знизить ризик захворіти на Альцгеймера
Представники науки зі США з'ясували, що куркума містить компоненти, які покращують настрій і запобігають зниження розумових здібностей в осіб похилого віку. Це було перше дослідження, яке однозначно дозволило відповісти на це питання.
Найчастіше куркума використовується для заправки страв у індійській кухні. Також куркумін застосовують як барвник, щоб надати стравам гірчичний колір.
Раніше вчені стверджували, що куркума знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Під час дослідження було встановлено, що жителі регіонів, які часто використовують куркуму, менше хворіють на вказані захворювання. Однак досі механізм впливу приправи на організм не встановлений.
Ця популярна спеція покращує настрій і зміцнює пам'ять - фото 223521
Для проведення нового експерименту було запрошено 40 осіб старше 50 років, у яких не було психічних патологій або ознак слабоумства. Дослідження тривало 18 місяців. Учасників поділили на 2 групи. Одна група приймала препарати, що містять куркумін, а друга – плацебо. Після цього вчені аналізували, чи відбулися зміни в кількості тау-білків і бета-амілоїдів. Саме ці речовини можуть спровокувати появу хвороби Альцгеймера. Також всі учасники проходили тести на пам'ять.
У результаті виявилося, що у першої групи, яка вживала куркумін, білків було менше, ніж у другої групи. Крім того, 1 група показала кращі результати під час тестування. Фахівці відзначили, що в учасників цієї ж групи був гарний настрій.
Читайте також:
Як встати " з тієї ноги" і зберегти гарний настрій на весь день
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
09:18, 11 грудня
17:23, 30 листопада
66
13:27, 1 грудня
12:40, 4 грудня
1
live comments feed...