
13:18, 18 грудня 2019 р.
Надійне джерело
Борщ. Секретний інгредієнт. Клопотенко та Мох готують у Франківську справжній гуцульський борщ (фото)

Кухар і дослідник української кухні Євген Клопотенко 18 грудня готує справжній гуцульський борщ на Промприлад.Реновація.
Головним помічником і навіть натхненником нинішнього експерименту є Олег (Мох) Гнатів – продюсер гурту “Фамілія Перкалаба”. Саме за його рецептом готують фірмову страву українців, пише “Галка”.
Подія відбувається в рамках проекту «Борщ. Секретний інгредієнт». Клопотенко їде у мандрівку Україною шукати класичний рецепт борщу, аби зареєструвати його як українську національну страву в рамках ЮНЕСКО. Івано-Франківськ – 12-те місто в кулінарній експедиції Клопотенка.
“Хочемо об’єднати українців однією темою. Всі проголосують за борщ. Я ще не бачив людину, яка скаже, що борщ – це “фу”. Хочу, щоб борщ на всесвітній арені став уособленням українців. Зараз іноземець скаже про Україну що? Кличко, Шевченко, може війна чи імпічмент Трампу”, – каже кулінар.
Клопотенка здивував рецепт борща від Олеха Моха Гнатіва – 21 інгредієнт. Це найбільша кількість складових борща у досвіді кулінара. В процесі є й інші особливості – три “засмажки” та довге відварення ребер, багато білих грибів та аджика.
“В кожної родини свій таємний інгредієнт. Але ти повинен бути щасливим і тоді борщ у тебе буде щасливим і дуже смачним. Це найголовніше. Все інше – це техніки кулінарні. Додавати можна все, головне збалансувати”, – каже Клопотенко.
Після дегустації приготованого борща на Промприладі виступить “Фамілія Перкалаба”.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Комфортні поїздки таксі в Івано-Франківську: як зручно пересуватися містом з Opti 579
Новини компаній
14:18
10:08
24 грудня
Пол Ратт та Джек Блек вирішили власноруч перезняти культовий фільм. Про що буде нова “Анаконда” та чому всі її так чекають?
Новини компаній
15:00
23 грудня
1 Гбіт/с – новий стандарт швидкості Укртелеком
Новини компаній
11:00
23 грудня
10:04
23 грудня
Оголошення
10:04, 15 грудня
11:54, 18 грудня
2
18:21, 22 грудня
Коментарі