• Головна
  • Консерви з равликів. В Україні запланували виготовлення консервованих делікатесів
10:04, 8 березня 2020 р.
Надійне джерело

Консерви з равликів. В Україні запланували виготовлення консервованих делікатесів

Консерви з равликів. В Україні запланували виготовлення консервованих делікатесів

Фермер зі Львівщини Віталій Гучко має намір експортувати на ринок Європейського Союзу консерви з равликів.

Про це пише Agroportal.ua.

Повідомляється, що в Україні цей вид фермерства набирає обертів. У багатьох регіонах равликові господарства вже поставляють продукцію до ресторанів та за кордон. Відомо, що на ринок ЄС вийшли 17 равликових підприємств.

«Для України цей вид фермерства досить новий, але ним займаються дедалі більше селян. На таких господарствах роботи не менше, ніж на фермах, де вирощують корів або свиней», – розповідає фермер.

Віталій Гучко зазначив, що співпрацює лише з європейцями, якраз веде переговори з італійцями і іспанцями. Фермерові вдалося вперше експортувати 5 тонн вирощених равликів у Литву.

За його словами, в найближчих планах – експорт равликових консервів. Зокрема – м’ясо равликів у маслі та приправах або в томатних заправках.

Крім того, фермер наголосив, що для експорту потрібно враховувати регіональні тенденції.

«Італієць нам сказав, що він хоче равлики від 10 і більше грамів, а сама природа цього равлика в середньому 9 г, тобто його бачення цієї продукції це равлик-переросток. Ось іспанцям написали пропозицію 8-12 грамів. Їм не підходить, хочуть меншого – грамів 6. Ось така специфіка», – розповів Віталій Гучко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #фермер #равлики #консерви равликів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...