На Івано-Франківщині все більше фермерів займаються ягідництвом

На Івано-Франківщині все більше фермерів займаються ягідництвом

На Прикарпатті зростає кількість фермерських господарств, які займаються ягідництвом. Як правило, це дрібні виробники. В області також налагоджується експорт продукції до країн Європейського Союзу.

Про це інформує управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

“На сьогодні ринок, зокрема, європейський, породжує попит на все нові, ще вчора екзотичні, а сьогодні присутні скрізь, ягоди, що залишаються високоприбуткові. І, як сподіваються деякі учасники ринку, залишатимуться такими певний період”, – інформують у відомстві.

Сьогодні лохина – одна з найдорожчих ягід. Крім того, лідер зі зростання кількості плантацій.

“Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує: відповідно до українського законодавства всі оператори ринку, які займаються виробництвом харчових продуктів, в тому числі первинним виробництвом, яким являється вирощування ягід, повинні бути зареєстровані в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Дана реєстрація проводиться в територіальному органі компетентного органу Держпродспоживслужби за зверненням оператора ринку та є безкоштовною.

Крім того, оператор ринку бере на себе зобов’язання вирощувати та реалізовувати якісну та безпечну продукцію для здоров’я людей, а це передбачає проведення лабораторного контролю, в тому числі мікробіологічного”, – зазначили в Управлінні Держпродспоживслужби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі