• Головна
  • Що корисно вживати на сніданок
Корисно
08:30, 3 липня 2015 р.

Що корисно вживати на сніданок

Корисно

З дитинства ми знаємо, що сніданок – найважливіший прийом їжі. Та, на жаль, не завжди серйозно відносимося до ранкового прийому їжі через легковажність або брак часу. Здоровий сніданок – важлива складова початку дня. Адже правильно та ситно поснідавши, протягом дня будемо споживати меншу кількість калорій, що є важливо для людей, які турбуються про свою вагу.

Сайт 0342.ua радить, що треба їсти на сніданок, щоб залишатися здоровими та бадьорими.

Практика показує, що люди, які легковажать сніданком, змушені частіше робити перекуси протягом дня. Зазвичай, такими перекусами є булочки, печиво, чіпси, які є висококалорійними і не завжди корисними. Особливо важливо снідати дітям. Дослідження довели, що правильний сніданок на 40% покращує математичні здібності дитини.

A2T5eWA_qjfZI8HJJpdA7A-articleКаша. Найкраще  зранку споживати гречану чи вівсяну кашу. До смаку можна додати ягоди, горіхи чи родзинки. Можна порізати яблуко, додати меду або трішки вершкового масла. А щоб не варити вівсяні пластівці замочуйте їх звечора у кип'яченій воді.

Салат з фруктів. Наріжте яблуко, грушу, ківі та банан. До речі, банан є одним з найкорисніших фруктів саме для сніданку. Він містить малу кількість кислот та має здатність обволакувати шлунок.

Канапки з сиром. Споживайте цільнозерновий хліб або хлібці з сиром, додавши зелені.

Салат з овочів. Влітку та восени готуйте овочеві салати з помідорів, огірків, редису, солодкого перцю.

Домашній сир та натуральний йогурт. Особливо корисний сніданок із сиром та йогуртом, додавши фрукти, горіхи,  мед, ягоди. Найкориснішим йогурт буде приготовлений самотужки із закваски чистих культур молочнокислих бактерій.

187px-Яєшня_04Яйця. Омлет, яєчня чи відварене яйце – це прекрасний поживний сніданок.  До смаку додайте відварених чи тушкованих овочів.

Ранкова кава. Якщо ви п'єте зранку каву, то зауважте, що спочатку потрібно поснідати, а потім вже приступати до запашної кави. На пустий шлунок краще каву не пити, оскільки кофеїн стимулює вироблення шлункового соку. Тож якщо спочатку не поїсти, кислота подразнюватиме шлунок, а отже є ймовірність отримати гастрит чи навіть виразку.

Снідайте на здоров'я!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Івано-Франківськ #новини Івано-Франківська #здоровий сніданок #корисний сніданок #сніданок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення