Маринований перець на зиму - простий рецепт смачної заготовки

Маринований перець - це дуже смачна і проста у приготуванні заготовка на зиму. Він настільки апетитний, що зупинитися буде важко. Ідеально смакує з вареною чи запеченою картоплею, гарно доповнює м’ясні страви або салати з овочів. Також його можна викласти на брускети або зробити смачну намазку, змішавши з сиром "Філадельфія".

Для маринування на зиму бажано обрати м’ясисті сорти перцю. Вони будуть з більш насиченим смаком. До того ж з них добре знімається шкірка.

На банку 1 л: 

  • 1 кг солодкого перцю чи сорту білозірка 
  • 400 мл води 
  • 2 ст. л. цукру
  •   1 ст. л. солі 
  • 1 лавровий лист 
  • 2 горошини духмяного перцю 
  • 1 бутон гвоздики
  • 2 зубчики часнику 
  • 2 ст. л. оцту столового 9%
  • 50 мл соняшникової олії 

Крок 1

Поставте стерилізуватися банки та кришки, підготуйте 1 кг перцю. Помийте овочі та видаліть насінну коробку. Розріжте спочатку на смужки, а потім кожну смужку розріжте навпіл під кутом 45 градусів. Вийдуть великі шматочки. 

Крок 2

У каструлю викладіть шматочки перцю, влийте 400 мл води, додайте 2 зубчики часнику, 1 лавровий лист, 2 горошини духмяного перцю, 1 бутон гвоздики та всипте 2 ст. л. цукру й 1 ст. л. солі. Поставте на середній вогонь та проваріть 5 хвилин після закипання. 

Крок 3

Зніміть каструлю з перцем з вогню та влийте 2 ст. л. оцту столового 9% та 50 мл соняшникової олії.

Крок 4

У стерилізовані банки викладіть перець зі всіма спеціями та залийте рідиною, в якій він варився, до верха. Закрийте кришками. Стерилізувати банку з перцем не потрібно, бо овоч варився та пройшов достатню термічну обробку.

Крок 5

Залиште банки з перцем охолоджуватися за кімнатної температури, а потім зберігайте в прохолодному місці до року.