Осінь на тарілці: 7 сезонних продуктів, які зміцнюють серце

Осіння їжа, фото: KATRIN BOLOVTSOVA

Восени наш організм потребує більше підтримки, тому саме час звернути увагу на сезонні продукти. Лікарі радять додати до раціону овочі, фрукти й горіхи, які допомагають зміцнити серце, зменшити запалення та знизити рівень "поганого" холестерину.

Кардіологи наголошують: здорове серце любить свіжі овочі, цільнозернові продукти, нежирний білок і мінімум солі.

7 осінніх суперпродуктів, які варто додати до меню

Солодка картопля багата на клітковину, вітамін А та антиоксиданти. Вона допомагає зменшити запалення й підтримує здоровий рівень холестерину.

Гарбуз - справжнє джерело клітковини та вітамінів, і при цьому майже не містить солі. Його можна додавати у супи, запіканки чи каші.

Цей овоч - чемпіон із вітаміну K та клітковини. Він допомагає знизити холестерин і покращує роботу судин. Смажте, запікайте або додавайте у салати.

Журавлина покращує роботу судин і зменшує стрес у клітинах завдяки поліфенолам. Додавайте її до каш, салатів або робіть натуральний соус - головне, без цукру.

Яблука зміцнюють судини, знижують тиск і борються із запаленнями. Їжте їх свіжими або готуйте корисні пироги без надлишку цукру.

Буряк містить природні нітрати, які розширюють судини й допомагають знизити артеріальний тиск. Його можна запікати або додавати у салати.

У горіхах багато омега-3 жирів, які покращують стан судин і знижують рівень холестерину.