• Головна
  • Осінь на тарілці: 7 сезонних продуктів, які зміцнюють серце
13:05, 7 листопада

Осінь на тарілці: 7 сезонних продуктів, які зміцнюють серце

Осіння їжа, фото: KATRIN BOLOVTSOVA

Осіння їжа, фото: KATRIN BOLOVTSOVA

Восени наш організм потребує більше підтримки, тому саме час звернути увагу на сезонні продукти. Лікарі радять додати до раціону овочі, фрукти й горіхи, які допомагають зміцнити серце, зменшити запалення та знизити рівень "поганого" холестерину.

Кардіологи наголошують: здорове серце любить свіжі овочі, цільнозернові продукти, нежирний білок і мінімум солі.

7 осінніх суперпродуктів, які варто додати до меню

Батат - солодка користь

Солодка картопля багата на клітковину, вітамін А та антиоксиданти. Вона допомагає зменшити запалення й підтримує здоровий рівень холестерину.

Гарбуз - головний символ осені

Гарбуз - справжнє джерело клітковини та вітамінів, і при цьому майже не містить солі. Його можна додавати у супи, запіканки чи каші.

Брюссельська капуста

Цей овоч - чемпіон із вітаміну K та клітковини. Він допомагає знизити холестерин і покращує роботу судин. Смажте, запікайте або додавайте у салати.

Журавлина

Журавлина покращує роботу судин і зменшує стрес у клітинах завдяки поліфенолам. Додавайте її до каш, салатів або робіть натуральний соус - головне, без цукру.

Яблука - класика здоров’я

Яблука зміцнюють судини, знижують тиск і борються із запаленнями. Їжте їх свіжими або готуйте корисні пироги без надлишку цукру.

Буряк - природний помічник тиску

Буряк містить природні нітрати, які розширюють судини й допомагають знизити артеріальний тиск. Його можна запікати або додавати у салати.

Волоські горіхи - серцевий щит

У горіхах багато омега-3 жирів, які покращують стан судин і знижують рівень холестерину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#горіхи #осінь #овочі #серце #користь #жири #батат #вітаміни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення