Лляна олія — це те, що здавна допомагало нашим пращурам бути здоровими та сильними. За цінністю олія із насіння льону посідає перше місце серед інших харчових рослинних олій і містить багато корисних для організму речовин. Аналіз складу і процентного співвідношення компонентів, що містяться в лляній олії, доводить унікальність і біологічну цінність продукту.
Олія з насіння льону претендує на лідерство в рейтингу найбільш живильних продуктів, не дарма її вводять в раціон людей зі слабким здоров'ям. Крім стандартного для всіх рослинних олій набору вітамінів (A, E, K, F, групи B), каротиноїдів, значного переліку мікроелементів, лляна олія містить поліненасичені жирні кислоти Омега-3, Омега-6, Омега-9. Причому, у лляній олії Омега-3 кислот удвічі більше, ніж у риб’ячому жирі. Ці жирні кислоти не виробляються в організмі людини, але є життєво необхідними для його нормального функціонування. Учені дослідили, що ескімоси у Гренландії майже не хворіють на серцево-судинні недуги, не страждають від артритів, ожиріння, цукрового діабету та навіть від раку. Це тому, впевнені дослідники, що ескімоси харчуються переважно рибою, багатою на омега-3 та омега-6 жирні кислоти. Фахівці довели, що у людей з високим вмістом у крові омега-3 ризик розвитку інсульту нижчий на 37%. Крім того, лляна олія багата фенольними сполуками рослинного походження, що мають антиоксидантні та протипухлинні властивості. Лігнани — речовини, що входять до її складу, уповільнюють розвиток ракових клітин. Людям, хворим на діабет другого типу, необхідне регулярне вживання олії з насіння льону. З її допомогою легко нормалізувати рівень цукру в крові. Приймаючи внутрішньо і щодня роблячи масаж проблемних місць, можна полегшити біль при артритах й інших захворюваннях суглобів.
Отримати консультацію та придбати екологічно чисту лляну олію ви можете в Еко крамниці "Сік паростків пшениці"