10:32, 17 серпня 2017 р.
Як у Верховині сир варять. ФОТО
Мережею поширюються фотографії, на яких гарно видно роботу вівчарів Верховинщині - приготування сирів. Зокрема, на світлинах видно, як роблять бринзу з підсохшого будзу. Дія відбувається на полонині Скупова на Верховинщині.
Фото: Андрій Гаврищук.
Для довідки. Будз - це полонинський сир, який готується з молока за допомогою глєгу (ринзаку) - спеціального ферменту, який заквашує молоко.
Аби приготувати будз, необхідно 6 літрів молока, яке підігріваємо до +36. Глег берем на кінчик ножа і розводимо в трьох столових ложках води. Змішуєм і лишаємо на 1-2 години, час від часу підігріваючи до +36, ділиться рецептом портал Верховина. Після того, як сформується згусток, залишаємо ще на 2 години. Потім підігріваємо до +50 і ложкою збиваємо в одну купку та зціджуємо на друшляк. Залишаємо, щоб добре стік. Після того коли сироватка стече, натираємо будз сіллю.
Варто зауважити, що на полонинах готують сир мінімум з 20 літрів молока.
Читайте також:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
11:23, 2 грудня
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
live comments feed...