• Головна
  • Франківчанка придбала неякісний хліб. ФОТО
11:30, 2 жовтня 2017 р.

Франківчанка придбала неякісний хліб. ФОТО

Без хліба важко уявити раціон більшості українців. Тому якість цього продукту – особливо важлива. Проте, не завжди вона – висока.

Про те, як придбала хліб сумнівної якості у крамниці однєї з великих торгових мереж, написала на електронну пошту сайту 0342.ua франківчанка Людмила.

«В одному з супермаркетів, а саме Вопак купили батон, який за 2 дні зацвів рожевим кольором, при цьому виділяючи різкий запах фарби. Хліб зберігався в сухому місті, в хлібниці, - стверджує жінка. - То чому батон, якому всього на всього три дні має так зіпсуватися та виділяти різкий запах? Хто може прокоментувати рожеву з різким запахом фарби цвіль на хлібі? Чи не шкодить нашому здоров'ю такий продукт, який на сьогоднішній день ще й не дешевий?».

Франківчанка придбала неякісний хліб. ФОТО, фото-4

Тож, франківцям варто знати, як обрати якісний хліб.

Якість хліба визначають за зовнішнім виглядом, станом скориночки і м'якушки, за смаком і запахом.

Форма буханця повинна бути правильною, чи не м'ятою, без бокових "напливів". М'якуш хліба і булочних виробів повинен бути добре пропечений, без грудок і пустот, що не липким і не сухим, а еластичним, із рівномірною пористістю. Після легкого натискання пальцем, м'якуш повинен прийняти початкову форму.

Якщо куплений вами хліб має тягучий і липкий м'якуш, є небезпека, що хліб заражений картопляною паличкою. Особливо часто така неприємність трапляється з білим хлібом, більш кислий чорний хліб картопляною паличкою не хворіє.

Трапляється, що в хлібі можна побачити плями синього, оранжевого, жовтого, червоного і білого кольору - незважаючи на естетичну привабливість кольорового хліба, тобто його не можна, оскільки в ньому, швидше за все, оселилися гриби.

Також варто враховувати і терміни реалізації хлібопродуктів.

Житній і житньо-пшеничний (чорний) хліб вважається свіжим до 36 годин з моменту випікання.

Пшеничний (білий) хліб, хлібобулочні вироби масою до 200 грамів із сортового пшеничного та житнього борошна - до 24 годин.

Вироби масою 200 г і менше (включаючи бублики) - до 16 годин.

Полімерна плівка дозволяє всім видам хлібо-булочних виробів зберігати свіжість до 3-х діб.

Читайте також:

Українців попереджають про чергове зростання цін на продукти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Івано-Франківськ #новиниІвано-Франківська #хліб #якість
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
live comments feed...