07:35, 18 лютого 2020 р.
Надійне джерело
Екзотична корейська кухня в Івано-Франківську
На Центральному ринку окрім звичних нам продуктів, можна знайти й унікальну східну кухню. Вже більше 20-ти років тут працює кореянка Кім Рона. Жінка готує корейські страви тамтешніх смаколиків, знає більше двох десятків видів і має багато постійних покупців.
Кім Рона розповідає, що страви на її батьківщині дуже гострі. Тому навчилася готувати на європейський манер, із меншою кількістю спецій. Покупцям пропонує широкий асортимент корейських салатів із соєю, морською капустою, морськими грибами, морквою, буряком та м’ясом.
За словами Кім Рони, серед її покупців найпопулярнішою північнокорейською стравою є «кімчі» – це гостро-приправлена квашена пекінська капуста, яка традиційно подається у зимовий період.
«А готується вона просто – капусту на 45 днів заквашуємо у дерев’яній бочці з приправами і червоним перцем. Має дуже насичений смак та є великим джерелом вітамінів», – розповідає продавчиня.
Можна придбати в Кім і різноманітні спеції, в тому числі для приготування суші, корейську лапшу та екзотичний устричний соус, пророщену сою і рис.
«Вивчати смаки Кореї – не менш цікаво, ніж насолоджуватись місцевими традиційними смаколиками», – підсумовує продавчиня.
Отож завітайте на Центральний ринок за східною екзотикою. Магазин корейської кухні Кім Рони на території «критого ринку», торгове місце №34, працює щодня з 9:00 до 17:00.
Довідка:
Хансік — так корейці називають свою національну кухню. У порівнянні з європейськими та китайськими кулінарними традиціями, корейська їжа містить значно менше тваринного білка і набагато більше овочів. Основним продуктом харчування є рис. Корейську кухню також відрізняє велика різноманітність різних ферментованих і квашених продуктів: овочів, коріння, риби і морепродуктів. Завдяки цим особливостям, в цілому, корейська кухня є корисною для здоров’я і підтримки стрункої фігури. Тому останнім часом страви хансіка стають все більш популярними в світі. Корейці люблять їсти великими компаніями, і зазвичай за стіл, на якому крім головної страви завжди стоїть безліч різноманітних закусок, сідають всі члени сім’ї і гості будинку. Рис і суп подаються кожній людині окремо, а решта страв їдять з одного посуду всі разом. Такий звичай відображає бажання корейців розділити все, що вони мають з іншими людьми, що є однією з рис національного характеру.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
11:58
13 грудня
Спецтема
Оголошення
11:23, 2 грудня
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
live comments feed...