Новини компаній
11:40, 5 травня 2015 р.
В Івано-Франківську готують справжню піцу за стародавнім італійським рецептом
Новини компаній
У нинішній Італії фокача вважається старійшою універсальною формою піци, яка була звичайною їжею для селян і воїнів древності.
Вважається, що фокача - це прародичка піци. І вони не помиляються. Фокачу випікали ще в античні часи. У Стародавньому Римі «panis focacius» означало плоский хліб, який готують у золі, а якщо бути точнішими, то хлібину випікали на відкритому вогні, який називався – «focus» і знаходився в центрі будинку. У ті часи дріжджів не було і тісто замішували досить просто: борошно, вода, сіль і оливкова олія. Італійці стверджують, що у ті часи олива коштувала дешевше борошна.
Далі рецептура ускладнювалася: згідно законів сільської кулінарії використовували все, що є в домі. На корж клали оливки, анчоуси, сезонні овочі, гриби і запікали з сиром. Сьогодні це блюдо ми називаємо піца.
Сьогодні скуштувати справжню італійську піцу за стародавнім рецептом можуть й іванофранківці та гості міста. Де? У піцерії з одноіменною назвою «Фокачо», яка знаходиться по вулиці Південний Бульвар, 22!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
19:01, 10 грудня
11:23, 2 грудня
live comments feed...