В Івано-Франківську готують справжню піцу за стародавнім італійським рецептом

У нинішній Італії фокача вважається старійшою універсальною формою піци, яка була звичайною їжею для селян і воїнів древності.

Вважається, що фокача - це прародичка піци. І вони не помиляються.  Фокачу випікали ще в античні часи. У Стародавньому Римі «panis focacius» означало плоский хліб, який готують у золі, а якщо бути точнішими, то хлібину випікали на відкритому вогні, який називався – «focus» і знаходився в центрі будинку. У ті часи дріжджів не було і тісто замішували досить просто: борошно, вода, сіль і оливкова олія. Італійці стверджують, що у ті часи олива коштувала дешевше борошна.

Далі рецептура ускладнювалася: згідно законів сільської кулінарії використовували все, що є в домі. На корж клали оливки, анчоуси, сезонні овочі, гриби і запікали з сиром. Сьогодні це блюдо ми називаємо піца.

Сьогодні скуштувати справжню італійську піцу за стародавнім рецептом можуть й іванофранківці та гості міста. Де? У піцерії з одноіменною назвою «Фокачо», яка знаходиться по вулиці Південний Бульвар, 22! 

Івано-Франківськ новини Івано-Франківська фокачо піцерія піца італійська піца
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі