Морква врятує від раку грудей

Вчені провели дослідження й з'ясували, що щоденне вживання моркви на 60% знижує ймовірність розвитку онкопатології молочної залози. Виявилося, що цей овоч має протипухлинні властивості. Ця корисна властивість пов'язана з бета-каротином.

Корисні властивості моркви були доведені в рамках дослідження за участю півтори тисячі жінок, які мають діагноз "рак грудей" і такої ж кількості здорових добровольців. Автори дослідження проаналізували особливості раціону учасниць і низку показників, що показують рівень бета-каротину, вітаміну С і лікопіну в крові, пише радіо Максимум.

Виявилося, що учасниці, які досить регулярно вживали продукти, багаті на бета-каротин, на 40-60% рідше стикалися з естроген-негативним раком молочної залози.

Зауважимо, що бета-каратин є також в шпинаті, червоному перці та плодах манго. 

Читайте також:

Українські жінки - справжні героїні.

Основні аспекти харчування вагітної жінки: руйнуємо стереотипи