• Головна
  • Бринза, вурда, будз. Де купити крафтові карпатські сири в Івано-Франківську
15:01, 7 лютого 2020 р.
Надійне джерело

Бринза, вурда, будз. Де купити крафтові карпатські сири в Івано-Франківську

Бринза, вурда, будз. Де купити крафтові карпатські сири в Івано-Франківську

Бринза, вурда, будз – головні різновиди гуцульського сиру, які можна знайти на Центральному ринку.

Бринза, вурда, будз. Де купити крафтові карпатські сири в Івано-Франківську, фото-1

Гуцули здавна виготовляють надзвичайно смачні та корисні сири з усіх можливих видів молока. Це традиційно коров’яче, овече, козяче.

Відрізняються сири за кольором, смаком, структурою і технологією приготування. Але всі вони є надзвичайно смачними та корисними.

Виробляють ці смаколики на маленьких сироварнях Косівського та Верховинського районів.

Вартість 100 грамів будзу – від 35 гривень, бринзи та вурди  – від 20 гривень.

Пані Марія родом з Косова, робить та продає сири вже 20 років. Каже, що за своїми смаковими властивостями вони є набагато кращими за відомі світові бренди.

«Нічого немає ліпшого за полонинські сири. Коли його їси, то відчуваєш смак гір, карпатських трав і повітря, – розповідає продавчиня. – Його можна просто їсти, а можна додавати в гарніри, запіканки і звичайно у банош».

Читайте також:Які гори Вам більше до смаку. Гастрономічні тури на Прикарпатті

Гуцульська бриндзя стала інтелектуальною власністю гуцулів

Традиційна кухня Прикарпаття

Банош – відголос гуцульської душі

Традиційна кухня Прикарпаття. Добірка апетитних гуцульських страв

Що їли галичани сто років тому: знайшли старовинну книгу рецептів. ФОТО

Грибна юшка – ароматна візитівка Карпат

За сирами – до Карпат: як розвивається гастротуризм на Прикарпатті (відео)

Традиційна кухня Прикарпаття. Галицька фасольова зупа

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #івано-франківськ #бирндзя #Бринза #вурда #будз
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...