
15:01, 7 лютого 2020 р.
Надійне джерело
Бринза, вурда, будз. Де купити крафтові карпатські сири в Івано-Франківську

Бринза, вурда, будз – головні різновиди гуцульського сиру, які можна знайти на Центральному ринку.
Гуцули здавна виготовляють надзвичайно смачні та корисні сири з усіх можливих видів молока. Це традиційно коров’яче, овече, козяче.
Відрізняються сири за кольором, смаком, структурою і технологією приготування. Але всі вони є надзвичайно смачними та корисними.
Виробляють ці смаколики на маленьких сироварнях Косівського та Верховинського районів.
Вартість 100 грамів будзу – від 35 гривень, бринзи та вурди – від 20 гривень.
Пані Марія родом з Косова, робить та продає сири вже 20 років. Каже, що за своїми смаковими властивостями вони є набагато кращими за відомі світові бренди.
«Нічого немає ліпшого за полонинські сири. Коли його їси, то відчуваєш смак гір, карпатських трав і повітря, – розповідає продавчиня. – Його можна просто їсти, а можна додавати в гарніри, запіканки і звичайно у банош».
Читайте також:Які гори Вам більше до смаку. Гастрономічні тури на Прикарпатті
Гуцульська бриндзя стала інтелектуальною власністю гуцулів
Банош – відголос гуцульської душі
Традиційна кухня Прикарпаття. Добірка апетитних гуцульських страв
Що їли галичани сто років тому: знайшли старовинну книгу рецептів. ФОТО
Грибна юшка – ароматна візитівка Карпат
За сирами – до Карпат: як розвивається гастротуризм на Прикарпатті (відео)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Пол Ратт та Джек Блек вирішили власноруч перезняти культовий фільм. Про що буде нова “Анаконда” та чому всі її так чекають?
Новини компаній
15:00
23 грудня
1 Гбіт/с – новий стандарт швидкості Укртелеком
Новини компаній
11:00
23 грудня
10:04
23 грудня
Оголошення
15:58, 23 грудня
20:42, 12 грудня
12:30, 17 грудня