• Головна
  • Традиційна кухня Прикарпаття. Галицька фасольова зупа
11:13, 14 грудня 2019 р.
Надійне джерело

Традиційна кухня Прикарпаття. Галицька фасольова зупа

Традиційна кухня Прикарпаття. Галицька фасольова зупа

Галичани по селах, коли ріжуть паця, то виготовляють найрізноманітніші м’ясні вироби. Серед них є і консервації: порубані свинячі реберця з квасолею. Ця консервація в будь-який час року може бути використана для приготування смачнющої фасольової зупи.  

Отже, які потрібно інгредієнти? 

1,3 склянки квасолі (червоної або плямистої), 0,3 склянки квасолі (білої, великої), 1 банка (0,5 л) м’яса (свинячих реберець з квасолею), 1 склянка бульйону (консервація; з білих грибів), 2 головки синьої цибулі, 2 картоплини, 2 ст. ложки вершкового масла, 50 г грецьких горіхів, 2 ст. ложки соняшникової олії, 1 ст. ложка натертої моркви, 1 ч. ложка рису (як приправа), 1 ч. ложка тертої селери, 1 ч. ложка томатної пасти, 1/8 ч. ложки червоного перцю, 1 ст. ложка муки, 1 ч. ложка солі, 1 лавровий лист, 1-2 зубчики часнику (як приправа), спеції і приправи – до смаку, сметана – до смаку, зелень (кінза, петрушка, кріп, ріпчаста цибуля) – для прикраси.

Традиційна кухня Прикарпаття. Галицька фасольова зупа , фото-1

Читайте також: Найкращі страви галицької гастрономічної кухні. Галицький борщ

Процес приготування: 

1. Квасолю перебрати і промити. Замочити звечора. 

2. Зранку процідити її через друшляк, перебрати, висипати в каструлю та залити 2,5 літрами води. Додати сіль і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти піну і варити 1,5 години. 

3. Перевірити, чи квасоля зварилася. Для цього Лесь кладе на друшляк три купачисті ложки квасолі і перетирає її назад до зупи. Якщо квасоля м’яка і легко перетирається – значить вона готова, інакше їй варто поваритися ще з півгодини. Лушпину від перетертої квасолі викинути. 

4. Додати до квасолі смажені муку та цибулю, вершкове масло, рис, горіхи, картоплю, свинячі реберця з квасолею, томатну пасту. Далі – спеції і приправи. Залишити варитися на малому вогні ще на 20 хвилин. Після цього відставити зупу, накрити рушником і дати їй надобріти 10-15 хвилин. 

5. При подачі на стіл додати 1 столову ложку сметани і посипати зеленню. 

Традиційна кухня Прикарпаття. Галицька фасольова зупа , фото-2

Джерело: Клуб Галицької Кухні

Скуштувати вишукані страви традиційної національної кухні Ви можете в Готельно-ресторанному комплексі Cruce de gustos/Перетин смаків

Читайте також: Які гори Вам більше до смаку. Гастрономічні тури на Прикарпатті

Гуцульська бриндзя стала інтелектуальною власністю гуцулів

Традиційна кухня Прикарпаття

Банош – відголос гуцульської душі

Традиційна кухня Прикарпаття. Добірка апетитних гуцульських страв

Що їли галичани сто років тому: знайшли старовинну книгу рецептів. ФОТО

Грибна юшка – ароматна візитівка Карпат

За сирами – до Карпат: як розвивається гастротуризм на Прикарпатті (відео)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #прикарпаття #традиційна кухня #традиційні рецепти #народні страви #традиційні страви #карпати #івано-фраківщина #галичина #галицькі страви #галицька кухня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Традиційні страви та традиції споживання їжі етнічного населення Прикарпаття, особливості харчування та аутентичні виробництва краю, які зберігають культурні гастрономічні традиції, традиційні страви та обряди, які їх супроводжують.

Коментарі

Оголошення
live comments feed...